Jump to content
GreenSock

icekomo

error # 2099

Recommended Posts

Can anyone tell me what this means.. i have tried to google it with no luck as to what it means

 

 

Error #2099: The loading object is not sufficiently loaded to provide this information.

at flash.display::LoaderInfo/get width()

at com.greensock.loading.display::ContentDisplay/_update()

at com.greensock.loading.display::ContentDisplay/set rawContent()

at com.greensock.loading.core::DisplayObjectLoader/_initHandler()

at com.greensock.loading::SWFLoader/_init()

at com.greensock.loading::SWFLoader/_rslAddedHandler()

at flash.display::DisplayObjectContainer/addChild()

Link to comment
Share on other sites

Hi ice-

Hard to tell exactly without seeing what part of you code is throwing that error. I like to put traces everywhere I can because I'm a noob. That being said, I'd have to guess that whatever property you are asking for isn't fully loaded at time of asking. Maybe use a different listener like onChildComplete? Dunno...

But I had just googled (with quotes) "Error #2099: The loading object is not sufficiently loaded to provide this information" and got 5,280 hits, maybe there's something out there to give a hint?.

Link to comment
Share on other sites

Here is the code that I am using....the problem I am having is the complete Event, is not being fired, but it's still loading in my swf file...

 

 

package classes.main

{

import flash.display.*;

import flash.events.*;

import flash.display.MovieClip;

import flash.text.TextField;

import flash.events.Event;

import com.greensock.easing.*;

import com.greensock.*;

import com.greensock.plugins.*;

import com.greensock.loading.*;

import com.greensock.events.LoaderEvent;

import com.greensock.loading.display.ContentDisplay;

 

public class Preloader extends MovieClip

{

private var progressBar:MovieClip = new progBar_mc();

public var loader:LoaderMax;

private var imagesArray:Array;

public var medallionXml:XML;

 

public function Preloader():void

{

 

loader = new LoaderMax({name:"myLoaderMax",

onError: errorHandler,

onFail:errorHandler,

maxConnections:1,

onProgress:progressHandler,

onComplete:dataLoaded});

 

loader.append( new SWFLoader("medallion.swf", {name:"medallionSWF",onProgress:progressHandler,estimatedBytes:81920,container:this}));

loader.append( new XMLLoader("xml/medallion.xml", {name:"medallionXML",estimatedBytes:81,920}) );

 

XML.ignoreWhitespace = true;

loader.load();

addChild(progressBar);

}

 

public function progressHandler(event:LoaderEvent):void

{

var perc:Number = event.target.bytesLoaded / event.target.bytesTotal;

progressBar.prog_txt.text = Math.ceil(perc * 100) + "%".toString();

progressBar.loadBar_mc.width = perc * 240;

}

public function errorHandler(event:LoaderEvent):void

{

trace("error occured with " + event.target + ": " + event.text);

}

 

public function imgCompleteHandler(event:LoaderEvent):void

{

var imageLoaded:ContentDisplay = event.target.content as ContentDisplay;

}

 

public function dataLoaded(event:LoaderEvent):void

{

trace("loaded");

//addChild(event.target.content as ContentDisplay);

//trace(event.target + " is complete!");

TweenLite.to(progressBar,1,{alpha:0,onComplete:removeProgress});

}

private function removeProgress():void

{

removeChild(progressBar);

}

}

}

Link to comment
Share on other sites

is your medallion.swf an as3 swf?

 

nothing's jumping out at me at why dataLoaded isn't firing, I can tell you though that

 

//addChild(event.target.content as ContentDisplay);

 

will cause problems in dataLoaded as the content of a LoaderMax is an array and it can't be converted to a ContentDisplay.

 

I would remove the XMLLoader from the mix until things are working the way you like.

 

if you can post some sample files that would greatly help us troubleshoot the issue.

Link to comment
Share on other sites

Carl,

I never posted files before, how do I go about doing that, do I just sent them to you directly?

I checked and yes my swf is an as3 file. The site will work, but what it wont do is fire the onComplete function of the preloader, so the loader graphic never gets removed, and it seems to get stuck on 99% loaded.

 

Thanks for your help!

Link to comment
Share on other sites

when you compose a reply to this thread there is a tab below the "submit" button for "upload attachment".

 

your files must be zipped first. please save your fla as flash CS4 or CS5 and include the necessary support files (swfs, AS) in your zip.

 

if you are working on something for work that you shouldn't be sharing just make a sample that illustrates the bug.

 

oh, and I just noticed something that may or may not be the issue... in your XMLLoader remove the comma from 81,920.

Link to comment
Share on other sites

You can just zip or rar up the fla & assets then use the Upload attachment of the post, next to Options.

 

Like Carl said, your XMLLoader may be causing you grief. Have you tried running it outside your Preloader function? I've only seen XMLLoader running first, then followed by an xml complete handler. That way you can trace it in the beginning of the complete handler & see if it really did what it was supposed to do. I'm quite a newb so I have seen variations like a lot of these guys...

 

I also see onProgress:progressHandler in both the LoaderMax and SWFLoader's. Maybe that's crimping your style? Dunno.

 

Also, if you wanted you could make use of the progress LM has built in, like

var perc:Number = event.target.progress; //Saves some math headache
progressBar.prog_txt.text = Math.floor(perc*100).toString() + "%";

 

See if you can get your stuff uploaded, I'm sure someone here can help :D

 

Karl

Link to comment
Share on other sites

Yeah I saw the xml problem before, fixed it and also took it out until this loader gets fixed. Good eye though!

Here are the files. Thanks again!

Link to comment
Share on other sites

i just checked your files.

 

no errors.

dataLoaded fired and traced "loaded"

the progress bar was removed, i even moved its y down so i could see it happen AND i traced out a message in removeProgress()

 

and the progressHandler accurately reported a percent of 1

 

I then activated the XMLLoader and the same things happened.

 

so for your original problems of there being some strange error #2009 and the loader getting stuck on 99% and not being removed... I can't verify any of that.

 

am I missing something?

Link to comment
Share on other sites

hmm..very odd.. the only thing that I know is different is that I am using cs5.5. Would that make a difference?

Link to comment
Share on other sites

i don't know. perhaps shortbus can download and test. all I did was open your files and export and everything worked. got all the traces to fire with the expected values etc. i'm using CS5.

Link to comment
Share on other sites

I finally got 5.5 installed here, no errors. Here's what I saw

preloader_cs5.fla

 

Output

0.8

0.9899994375386693

hello

menu

nothing to remove

home

subMenu

1

loaded

 

 

Medallion_cs5.fla

 

Fonts missing

HelveticaNeue-Medium

HelveticaNeue-UltraLigCond

 

Output

hello

menu

nothing to remove

home

subMenu

 

 

No errors here either. Is there something on your local box that may be whacky?

 

Karl

Link to comment
Share on other sites

hey Karl,

 

thanks for looking into this and posting your results.

 

Carl

Link to comment
Share on other sites

NP, I think I may be learning a little also while trying to help ;)

 

K

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×